miercuri, 28 noiembrie 2012

Reţetă culinară: prăjitură cu mandarine

• Număr de porţii: 12
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: ridicată.

Ingrediente:
  • 70 g făină
  • 30 g amidon
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 3 linguri cu apă fiartă
Pentru cremă:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 2 linguriţe cu fructoză lichidă
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • 15 g gelatină
  • 125 ml compot

Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu apa fiartă, fructoza şi vanilia. Adaugă făina cernută amestecată cu amidonul şi praful de copt.

Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în compoziţie. Toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul încins pentru 30 de minute.

Pentru cremă, dă prin sită brânza de vaci şi amestec-o îm­preună cu fructoza lichidă şi zeama de lămâie. Separat, dizolvă gelatina în compot.

Prepară un piure din mandarine şi adaugă jumătate din cantitatea de gelatină dizolvată. Restul de gelatină încorporează-l în crema de brânză.

Taie blatul copt în trei părţi şi începe asamblarea prăjiturii. Pe primul blat aşază un strat subţire de piure, apoi unul de cremă de brânză, din nou blat, mandarine şi cremă de brânză.

Aşază deasupra al treilea blat şi acoperă-l cu un strat ge­neros de cremă de brânză. Dă la rece înainte de a servi.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu