14:13:00 de Admin
Ingrediente:
- 10 ouă;
- 8 linguri untdelemn;
- 3 linguri zeamă de lămâie;
- 2 linguriţe muştar;
- 2 legături mărar;
- o linguriţă oţet;
- sare după gust.
Mod de preparare:
- Fierbeţi şapte ouă, apoi puneţi-le în apă rece ca să se cojească mai uşor, curăţaţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. După aceea, tăiaţi-le în felii rotunde.
- Sfărâmaţi bine două gălbenuşuri fierte într-un castron şi frecaţi-le cu trei gălbenuşuri crude care au fost sărate în prealabil, pentru a li se intensifica culoarea. Frecaţi-le folosind o spatulă de lemn, în acelaşi sens, apoi adăugaţi muştarul, continuând să amestecaţi. Turnaţi untdelemnul puţin câte puţin ca să se încorporeze în întregime. După ce s-a terminat toată cantitatea de untdelemn, adăugaţi zeama de lămâie.
- Fierbeţi în apă clocotită cu sare şi cu puţin oţet, albuşurile crude, rămase de la ouăle crude, cu care s-a făcut maioneza. Lăsaţi-le să se răcească, tăiaţi-le mărunt împreună cu albuşurile de la ouăle fierte întrebuinţate la maioneză; amestecaţi bine cu mărar tocat mărunt şi cu o parte din maioneză.
- Puneţi feliile de ou fiert în salatieră şi amestecaţi bine cu restul de maioneză. Garnisiţi salata de jur-împrejur cu compoziţia de mărar şi albuş. Serviţi-le imediat!
Această postare a fost adăugată în: Antreuri
Am incercat-o si eu, este foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereEste delicioasa!
RăspundețiȘtergere