luni, 7 aprilie 2025

 Rețetă ușoară de sezon: Păhărele cu Căpșuni – Desert rapid, cremos și perfect pentru sezonul cald

Rețetă ușoară de sezon: Păhărele cu Căpșuni

Când soarele își face simțită prezența și căpșunile românești sunt la apogeu, păhărelele cu căpșuni devin alegerea ideală pentru un desert lejer, rapid și spectaculos. Fără coacere, fără bătăi de cap și cu un rezultat care cucerește din prima linguriță.






Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 200 g căpșuni proaspete

  • 2 linguri zahăr

  • 200 g mascarpone

  • 100 g zahăr pudră

  • 100 ml frișcă lichidă

  • 100 g biscuiți digestivi (sau populari)


Mod de preparare

1. Prepararea bazei:
Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie sau puneți-i într-o pungă și zdrobiți-i cu un sucitor. Distribuiți uniform în pahare.





2. Crema de mascarpone:
Bateți mascarponele cu zahărul pudră până devine cremos. Separat, bateți frișca lichidă până capătă o consistență fermă, apoi încorporați-o ușor în crema de mascarpone.

3. Sosul de căpșuni:
Puneți căpșunile tăiate cubulețe într-o crăticioară, adăugați cele 2 linguri de zahăr și fierbeți 3-4 minute până se formează un sos gros. Lăsați la răcit.

4. Asamblare:
Peste stratul de biscuiți adăugați crema, apoi turnați sosul de căpșuni deasupra. Decorați cu o căpșună proaspătă și frunzulițe de mentă.

5. Răcire:
Lăsați la frigider minimum 30 de minute înainte de servire pentru o textură ideală.






De ce să alegeți această rețetă?

  • Fără coacere – ideală pentru zilele călduroase

  • Rapidă – gata în mai puțin de 20 minute

  • Aspect spectaculos – perfectă pentru musafiri sau ocazii speciale

  • Aromă naturală de sezon – gustul autentic al căpșunilor proaspete


Sfaturi utile

  • Pentru un plus de savoare, puteți adăuga puțină vanilie în cremă.

  • Se pot folosi și fructe de pădure, mango sau piersici pentru variațiuni.






Această postare a fost adăugată în:

0 comments:

Trimiteți un comentariu