Mod de preparare:
Se pune făina bine cernută într-un bol mai mare şi se frământă cu untul topit şi apa caldă, în care s-a dizolvat sarea, până se obţine un aluat catifelat şi potrivit de moale (dacă este nevoie se mai adăugă apă caldă). După ce aluatul a fost bine frământat se lăsa timp de 20 minute în repaus.
Apoi pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie subţire cu sucitorul, se îndepărtează marginile care sunt mai groase decât restul foii şi se lasă să se usuce circa 5-10 minute. Foaia de plăcintă se stropeşte cu jumătate din ulei, se presară cu pesmet şi fructele de pădure (decongelate şi amestecate cu jumătate din cantitatea de zahăr) într-un strat cât mai egal, se îndoaie marginile foii în interior şi se rulează.
Dacă fructele de pădure sunt proaspete, se dau prin zahăr pudră amestecat cu puţină faină, pentru a nu lăsa lichid în aluat!
Se taie în bucăţi de lungimea tăvii, se aşază în tava de teflon unsă cu unt şi se coc la foc potrivit, în jur de 45-50 minute.
Când este gata, se pudrează cu zahăr pudră şi se porţionează.
Frişca lichidă se mixează bine cu o linguriţă de zahăr.
Ştrudelul cu fructe de pădure se serveşte pe farfuriuţe mici, cald sau rece, cu decor de frişcă şi câteva fructe.
• Număr de porţii: 8;
• Timp de preparare: 60 min.;
• Complexitate: scăzută.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu