- Număr de porţii: 2.
- Timp de preparare: 40 min.
- Complexitate: scăzută.
MOD DE PREPARARE:
- Fierbe laptele la foc mic. După ce a dat în primul clocot, adaugă făina dizolvată în puţină apă rece şi amestecă energic până se îngroaşă.
- Lasă-l să se răcorească, apoi încorporează ouăle bătute cu un praf de sare, brânza, pătrunjelul, ardeiul gras şi dovlecelul tăiat cubuleţe şi opărit separat în apă cu sare.
- Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în forme unse cu unt şi tapetate cu pesmet. Coace la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Ştiai?
Dovleceii sunt o adevărată sursă de vitamine, iar studiile au arătat că banala legumă contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge, fiind mai eficientă decât un medicament hipoglicemiant.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu