• Timp de preparare: 55 minute
• Timp de aşteptare: 6 ore.
Mod de preparare:
Se pune gelatina la înmuiat în puţină apă rece.
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, vanilia, se adaugă laptele, coajă rasă de portocală şi se fierbe la foc mic, amestecând până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă gelatina, amestecând până se topeşte.
Se bat spumă cele 10 albuşuri şi se amestecă cu smântâna bătută şi ea cu mixerul, apoi se amestecă şi cu crema (călduţă) cu gelatină. Se adaugă caisele scurse şi tăiate mai mic şi se toarnă într-o formă cu fundul detaşabil (e bună şi o cratiţă mare, căptuşită cu o folie de celofan până peste margini).
Se dă la rece 6-7 ore, apoi se răstoarnă şi se ornează cu figurine şi jeleuri.
• Timp de aşteptare: 6 ore.
Mod de preparare:
Se pune gelatina la înmuiat în puţină apă rece.
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, vanilia, se adaugă laptele, coajă rasă de portocală şi se fierbe la foc mic, amestecând până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă gelatina, amestecând până se topeşte.
Se bat spumă cele 10 albuşuri şi se amestecă cu smântâna bătută şi ea cu mixerul, apoi se amestecă şi cu crema (călduţă) cu gelatină. Se adaugă caisele scurse şi tăiate mai mic şi se toarnă într-o formă cu fundul detaşabil (e bună şi o cratiţă mare, căptuşită cu o folie de celofan până peste margini).
Se dă la rece 6-7 ore, apoi se răstoarnă şi se ornează cu figurine şi jeleuri.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu