• Timp de preparare: 60 min.;
• Complexitate: scăzută.
Mod de preparare:
Ficatul îl punem în lapte rece şi-l lăsăm să stea cam jumătate de oră.
Între timp tăiem varza fideluţă, presărăm sarea mare peste ea, o amestecăm şi o dăm deoparte.
Scoatem ficatul într-o strecurătoare. Punem într-o tigaie 50 ml ulei la încins şi prăjim bucăţile de ficat, la foc mediu, pe ambele părţi. Le scoatem pe şervet absorbant.
Stoarcem varza de apa lăsată, încingem uleiul rămas într-o tigaie cu pereţi mai înalţi şi punem varza la călit. Amestecăm des, să nu se ardă. După 15 minute adăugăm bulionul, piper şi cimbru şi lăsăm să fiarbă până scade zeama, încă 10-15 minute.
• Complexitate: scăzută.
Mod de preparare:
Ficatul îl punem în lapte rece şi-l lăsăm să stea cam jumătate de oră.
Între timp tăiem varza fideluţă, presărăm sarea mare peste ea, o amestecăm şi o dăm deoparte.
Scoatem ficatul într-o strecurătoare. Punem într-o tigaie 50 ml ulei la încins şi prăjim bucăţile de ficat, la foc mediu, pe ambele părţi. Le scoatem pe şervet absorbant.
Stoarcem varza de apa lăsată, încingem uleiul rămas într-o tigaie cu pereţi mai înalţi şi punem varza la călit. Amestecăm des, să nu se ardă. După 15 minute adăugăm bulionul, piper şi cimbru şi lăsăm să fiarbă până scade zeama, încă 10-15 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu