• Număr de porţii: 2
• Timp de preparare: 50 min.
• Complexitate: medie.
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă şi dă-le pe răzătoare (opreşte o jumătate de măr pentru decor). Pune piureul de mere într-o crăticioară, adaugă puţină apă şi înăbuşă-le 5 minute. Dă-le deoparte şi lasă la răcorit.
Separă ouăle şi freacă gălbenuşurile cu grişul cernut, praful de copt, zaharina dizolvată în puţină apă plată şi ½ linguriţă cu scorţişoară.
Încorporează cu mişcări de sus în jos albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia în forme micuţe, de sufleu, unse cu ulei, aşază deasupra feliuţe subţiri de măr şi dă la cuptorul încins pentru o jumătate de oră.
Nu-i bai dacă sufleul se lasă puţin după ce îl scoţi din cuptor. Este un desert gustos şi răcoros.
• Timp de preparare: 50 min.
• Complexitate: medie.
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă şi dă-le pe răzătoare (opreşte o jumătate de măr pentru decor). Pune piureul de mere într-o crăticioară, adaugă puţină apă şi înăbuşă-le 5 minute. Dă-le deoparte şi lasă la răcorit.
Separă ouăle şi freacă gălbenuşurile cu grişul cernut, praful de copt, zaharina dizolvată în puţină apă plată şi ½ linguriţă cu scorţişoară.
Încorporează cu mişcări de sus în jos albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia în forme micuţe, de sufleu, unse cu ulei, aşază deasupra feliuţe subţiri de măr şi dă la cuptorul încins pentru o jumătate de oră.
Nu-i bai dacă sufleul se lasă puţin după ce îl scoţi din cuptor. Este un desert gustos şi răcoros.
Ştiai?
Fructoza, zahărul din fructe, nu ajunge direct în sânge, ci mai întâi este metabolizată în ficat, trecerea în sânge fiind mai lentă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu