joi, 9 ianuarie 2014

• Timp de preparare: 25 min.;
• Timp de coacere: 1 oră.

Prepeliţă cu cireşeIngrediente pentru 6 persoane:
  • 3 prepeliţe mici;
  • 300 g costiţă afumată;
  • 500 g cireşe proaspete;
  • 100 g cireşe conservate în alcool;
  • 120 g brânză de vaci;
  • 100 ml suc de cireşe;
  • 50 ml vin alb;
  • 2 linguri de zahăr pudră;
  • 100 g unt;
  • 1 lingură ulei;
  • sare, piper.

Mod de preparare:
  1. Jumătate din cireşele conservate se taie nu prea mărunt şi se amestecă cu brânza de vaci, sare şi piper şi se umplu prepeliţele. Se coase fiecare, apoi se înfăşoară în felii subţiri de costiţă afumată şi se leagă.
  2. Se aşază prepeliţele în tavă, cu bucăţele de unt (60 g). Se introduc în cuptor pentru 50 minute (după 25 minute se întorc).
  3. În restul de unt (40 g), se călesc cireşele proaspete şi restul de cireşe conservate până scade sucul lăsat. Se adaugă vinul alb şi se mai lasă 2-3 minute.
  4. Prepeliţele se servesc cu cireşele aranjate printre ele.






Această postare a fost adăugată în:

Un comentariu: