vineri, 10 ianuarie 2014

  • Număr de porţii: 2.
  • Timp de preparare: 45 min.
  • Complexitate: scăzută.
Reţetă pilaf sârbescINGREDIENTE:
  • 100 g orez;
  • 50 g morcovi;
  • 40 g ţelină;
  • 20 ml ulei;
  • 60 ml suc de roşii;
  • salvie;
  • sare.

MOD DE PREPARARE:
  1. Curăţă morcovul şi ţelina de coajă, taie-le cubuleţe, opăreşte-le în apă cu un praf de sare. Strecoară legumele, iar în zeama rămasă, fierbe orezul.
  2. Când orezul este aproape fiert, adaugă uleiul, sucul de roşii şi legumele. Potriveşte gustul de sare şi lasă pilaful să scadă la cuptor.
  3. La final, aromatizează cu puţină salvie. Serveşte ca atare sau cu puţin caşcaval ras deasupra.
Ştiai?
Alege orezul sălbatic! Nu face parte din familia orezului, ci dintr-a ierburilor acvatice şi conţine de două ori mai multe proteine şi fibre, de patru ori mai mult potasiu şi vitamine din complexul B. Este mai nutritiv, stimulează totodată digestia şi are efect uşor laxativ.






Această postare a fost adăugată în:

2 comentarii: