joi, 9 ianuarie 2014

• Timp de preparare: 40 min.;
• Timp de coacere: 3 ore.

Reţetă culinară: terină cu cireşeIngrediente pentru 6 persoane:
  • 500 g carne tocată de vită;
  • 300 g piept de porc tocat;
  • 5 ficăţei de pasăre;
  • 500 g roşii;
  • 500 g cireşe;
  • 3 morcovi;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1 ceapă;
  • 500 ml vin alb.

Mod de preparare:
  1. Se căleşte carnea tocată de vită şi de porc în ulei amestecat cu unt.
  2. Se adaugă ficăţeii tăiaţi, roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe şi tăiate, morcovii raşi, usturoiul şi ceapa tocate mărunt, cimbru sare şi piper.
  3. Se pune amestecul în tavă, se toarnă vinul alb şi se lasă în cuptor, la foc mic vreo 3 ore.
  4. Cu un sfert de oră înainte de a scoate din cuptor, se adaugă cireşele conservate în alcool (fără sâmburi).
  5. Se serveşte rece, cu cireşele acrişoare alături.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu