luni, 25 martie 2013

• Număr de porţii: 12.

Ingrediente:
Reţete culinare - Desert cu nuci şi vişine
  • 6 ouă
  • 300 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 3 linguri ca­cao
  • 150 g nuci
  • 1 cană de vişine
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 2 plicuri (20 g) gelatină
  • 500 ml frişcă li­chidă
  • coajă rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:
Se spală vişinele, se curăţă de sâmburi, se stropesc cu esenţă de rom şi se presară cu 10 g de zahăr. Se păstrează în frigider până se pregăteşte crema. Se prăjesc puţin nucile în cuptor, iar când s-au răcit, se mărunţesc sau se macină fin. Se înmoaie gelatina în 100 ml apă rece, iar după 10 minute se dizolvă într-un vas aşezat pe baie de aburi. Se freacă spumă untul la temperatura camerei, cu zahărul pudră. Se încorporează pe rând ouăle, apoi cacaua cernută, dizolvată în puţină apă, nucile, coaja de lămâie rasă, gelatina călduţă şi vişinele. Se tapetează o formă de chec cu folie. Se toarnă compoziţia şi se introduce la frigider pentru 5 ore. Înainte de servire, se răstoarnă prăjitura pe platou şi se îmbracă în frişca bătută.







Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu