luni, 25 martie 2013

• Număr de porţii: 2.

Ingrediente:
Reţete culinare - Salată cu dressing de mărar
  • ½ salată verde
  • 50 g frunze de rucola
  • ½ castravete
  • 250 g roşii cherry
  • 1 ardei gras galben
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 2 plicuri (20 g) gelatină
  • 500 ml frişcă li­chidă
  • coajă rasă de la 1 lămâie
Pentru dressing:
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 50 ml apă minerală
  • 2 lin­guri oţet aromat
  • 2 linguri muştar
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură mă­rar
  • 1 linguriţă zahăr
  • piper
  • sare

Mod de preparare:
Pentru dressing, se curăţă şi se toacă usturoiul. Se spală mărarul şi se toacă fin. Se amestecă apa minerală cu oţetul aromat, uleiul, muştarul, usturoiul, mărarul, zahărul, adăugând sare şi piper după gust. Se spală şi se curăţă frunzele de salată, apoi se rup în bucăţi de mărime potrivită. Se spală şi se curăţă celelalte legume. Se taie castravetele şi ceapa în rondele, roşiile în jumătăţi şi ardeiul gras în fâşii. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se amestecă. Dressingul se serveşte la salată într-un recipient separat.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu