duminică, 21 octombrie 2012

Reţetă culinară: Ciorbă de legume

• Număr de porţii: 6
• Timp de preparare: 50 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cartofi mari
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu pastă de roşii
  • 200 g şuncă slabă
  • verdeaţă sau frunze de ceapă verde
  • sare, ulei

Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi rădăcinoasele rondele şi pune-le la înăbuşit în apă cu ulei şi puţină sare.

Când s-au înmuiat, stinge cu apă (2,5 l). Adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Lasă să fiarbă la foc potrivit.

Când legumele sunt fierte, adaugă şunca tăiată pătrăţele şi pasta de roşii. Lasă 15-20 de minute la foc mediu, stinge şi acoperă. Serveşte cu verdeaţă sau frunze de ceapă verde tocate mărunt.
Ştiai?
Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nădejde pentru cei care suferă de diabet. Antioxidanţii din aceste legume contribuie la scăderea glicemiei, iar cantitatea mare de vitamina C aduce organismului energie. Adaugă în ciorbe cât mai multe verdeţuri proaspete şi pune pătrunjel în orice preparat! Astfel, dai mâncării un plus de savoare şi slăbeşti mai uşor.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu