sâmbătă, 20 octombrie 2012

Reţetă culinară: Supă de găină

• Număr de porţii: 8
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 1 găină
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel verde
  • 1 ceapă mare
  • pătrunjel verde
  • sare
Pentru găluşte:

  • 6-8 linguri cu griş
  • 2 ouă
  • sare

Mod de preparare:
Curăţă, spală şi tranşează găina. Pune-o la fiert în apă cu sare, la foc mic, având grijă să aduni spuma. Dacă găina lasă foarte multă grăsime, ia din ea şi pune deoparte, pentru pilaf sau o ciulama.

Curăţă zarzavaturile, legumele şi adaugă-le întregi.

Când găina e aproape fiartă, scoate-o cu o lingură cu găuri şi pune-o separat, pentru alte preparate, între timp, prepară găluştele: bate ouăle cu un praf de sare (bine-bine, să se facă spumă), pune grişul în ploaie şi amestecă energic, să nu se formeze cocoloaşe. La sfârşit, adaugă o lingură cu apă minerală şi amestecă din nou.

Dă focul mic şi toarnă în supă, cu o linguriţă, gogoloaie din amestecul de griş. Lasă să fiarbă până se ridică găluştele la suprafaţă, adaugă jumătate din verdeaţa tocată mărunt şi acoperă. Când serveşti, pune verdeaţă şi puţin piper negru măcinat.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu