luni, 22 octombrie 2012

Reţetă culinară: Supă de roşii
• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 20 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 2 kg roşii coapte
  • 1 ceapă potrivită
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:
Curăţă, spală şi taie ceapa şi rădăcinoasele în cubuleţe. Pune-le în oală, la înăbuşit, cu o lingură de ulei şi puţină sare. Lasă doar cinci minute, amestecând încontinuu.

Toarnă apă (aproximativ 2 l) şi lasă să fiarbă o jumătate de oră. Când toate legumele au fiert, adaugă roşiile decojite şi date pe răzătoarea mare.

Lasă pe foc încă 10-15 minute, adăugând restul de ulei. Potriveşte de sare şi piper. Dă supa deoparte, las-o să se răcorească. Trece-o prin sită, pasând bine legumele. Serveşte-o cu frunze de mentă, ţelină sau pătrunjel.
Sugestie:
Roşiile previn obezitatea şi diabetul. Sunt bogate în antioxidanţi şi crom, ajutând la ţinerea sub control a zahărului din sânge. Aceste legume, (mai ales sucul din ele) sunt recomandate celor care suferă de diabet.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu