09:02:00 de Admin
Ingrediente:
- 500 g rădăcină de ţelină
- 1 ceapă mare
- 2 cartofi medii
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- leuştean
Mod de preparare:
- Curăţă ţelina şi ceapa, taie-le cuburi şi pune-le la fiert. Când ţelina e pe jumătate fiartă, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. După ce s-au înmuiat toate legumele, adaugă uleiul de măsline şi pasează cu un mixer vertical. La final, potriveşte de sare şi piper. Ornează cu leuştean.
08:40:00 de Admin
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 1 tijă de ţelină
- 100 ml smântână lichidă
- sare, piper alb măcinat
- brânză tare (pentru ornat)
- verdeaţă (pentru ornat)
Mod de preparare:
- Curăţă şi taie cartofii cuburi. Taie rădăcina de ţelină cubuleţe mai mici decât cartofii. Pune legumele la fiert într-o oală cu apă rece. Scurge-le după ce s-au fiert bine, apoi pune-le înapoi în oală împreună cu smântâna. Pasează bine, potriveşte de sare şi piper.
- La final, adaugă tija de ţelină tocată mărunt şi amestecă. La servire, rade deasupra puţină brânză şi ornează cu verdeaţă.
18:29:00 de Admin
Ingrediente:
- 300 g rădăcină de ţelină
- 100 g iaurt
- zeamă de lămâie
- 1 tulpină ţelină apio
- 1 linguriţă de muştar
- sare şi piper
Mod de preparare:
- Rade ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pune-o într-un bol şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze. Scurge ţelina rasă, amestecând-o cu iaurtul.
- Adaugă muştarul, sarea şi piperul. Amestecă cu grijă. Serveşte ca atare, cu tija de apio sau lângă o friptură la grătar.