sâmbătă, 19 mai 2018

Reţetă supă de ţelină

Ingrediente:

  • 500 g rădăcină de ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • leuştean

Mod de preparare:

  1. Curăţă ţelina şi ceapa, taie-le cuburi şi pune-le la fiert. Când ţelina e pe jumătate fiartă, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. După ce s-au înmuiat toate legu­mele, adaugă uleiul de măsline şi pasează cu un mixer vertical. La final, potriveşte de sare şi piper. Ornează cu leuştean.






Rețetă piure de cartofi cu ţelină

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 1 tijă de ţelină
  • 100 ml smântână lichidă
  • sare, piper alb măcinat
  • brânză tare (pentru ornat)
  • verdeaţă (pentru ornat)

Mod de preparare:

  1. Curăţă şi taie cartofii cuburi. Taie rădăcina de ţelină cubuleţe mai mici decât cartofii. Pune legumele la fiert într-o oală cu apă rece. Scurge-le după ce s-au fiert bine, apoi pune-le înapoi în oală împreună cu smântâna. Pasează bine, potriveşte de sare şi piper.
  2. La final, adaugă tija de ţelină tocată mărunt şi amestecă. La servire, rade deasupra puţină brânză şi ornează cu verdeaţă.





vineri, 18 mai 2018

Reţetă salată de ţelină cu iaurt

Ingrediente:

  • 300 g rădăcină de ţelină
  • 100 g iaurt
  • zeamă de lămâie
  • 1 tulpină ţelină apio
  • 1 linguriţă de muştar
  • sare şi piper

Mod de preparare:

  1. Rade ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pune-o într-un bol şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze. Scurge ţelina rasă, amestecând-o cu iaurtul.
  2. Adaugă muştarul, sarea şi piperul. Amestecă cu grijă. Serveşte ca atare, cu tija de apio sau lângă o friptură la grătar.