miercuri, 2 noiembrie 2016

Reţetă pesto cu verdeţuri de sezon

Ingrediente (pentru 2 borcane de circa 150 ml fiecare):

  • 100 g verdeţuri amestecate (mărar, codiţe de ceapă verde, pătrunjel, leurdă...);
  • 50 g migdale măcinate;
  • 50 g parmezan;
  • 170 ml ulei de măsline;
  • 1/2 linguriţă de coajă rasă de lămâie;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

  1. Se spală verdeţurile, se zvântă, se aleg frunzuliţele şi se taie nu prea mărunt. Se prăjesc migdalele într-o tigaie fără grăsime, până începe să li se simtă mirosul. Se scot din tigaie şi se lasă să se răcească. Se dă parmezanul pe răzătoarea mică.
  2. Se mărunţesc verdeţurile (în mixer) cu 80 ml ulei şi se adaugă apoi 70 ml ulei, migdalele şi parmezanul. Se condimentează pesto cu sare, piper şi coajă rasă de lămâie, se pune în borcane, se acoperă cu 1-2 linguri de ulei şi se înşurubează capacele.
Atenţie! Nedeschis, se poate păstra câteva luni la frigider. După ce a fost deschis prima dată, se acoperă suprafaţa sosului cu un strat de ulei, după fiecare folosire.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu