miercuri, 2 noiembrie 2016

Reţetă chec cu sparanghel şi verdeţuri

Ingrediente (pentru o tavă, circa 11x30 cm):

  • sare;
  • 400 ml zer;
  • 300 g mălai;
  • 1 lingură ulei;
  • 1 lingură miere;
  • 100 g făină albă;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1/2 legătură leurdă;
  • 200 g cartofi făinoşi;
  • 250 g sparanghel alb;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 250 g sparanghel verde.

Mod de preparare:

  1. Se spală cartofii şi se fierb 20-25 de minute în apă cu sare. Se ţin puţin sub jetul de apă rece, se curăţă de coajă, se presează într-un castron şi se lasă să se răcească.
  2. Se spală sparanghelul; cel alb se curăţă complet de coajă, cel verde doar treimea de jos. Se îndepărtează toate capetele inferioare. Se spală verdeţurile cu apă rece, se zvântă şi se toacă mărunt.
  3. Se amestecă mălaiul cu făina şi cu praful de copt. Se bate uleiul cu zerul şi cu mierea (cu telul), se adaugă cartofii şi verdeţurile şi se frământă, apoi, împreună cu făina şi mălaiul, până ce se obţine un aluat neted.
  4. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se toarnă în ea o treime din aluat. Se pun peste el câteva tulpini de sparanghel şi se apasă cu degetele. Peste sparanghel se toarnă a doua treime de aluat, se pun din nou câteva tulpini de sparanghel şi se acoperă cu aluatul rămas.
  5. Se dă checul la cuptorul încins la 200 grade şi se coace circa 50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă puţin să se răcească şi se răstoarnă pe un grătar.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu