miercuri, 28 octombrie 2015

Reţetă şniţele din carne de porc
INGREDIENTE:
  • 600 g cotlet de porc;
  • 2 ouă;
  • 4-5 linguri făină;
  • 4-5 linguri pesmet;
  • 200 ml ulei;
  • sare, piper (după gust).
MOD DE PREPARARE:
  1. Pregătiţi ingredientele enumerate mai sus, spălaţi şi curăţaţi cotletul apoi îl ştergeţi cu un prosop de bucătărie. Feliaţi cotletul în bucăţi cu grosimea de aproximativ 7-8 milimetri. Cerneţi făina.
  2. Bateţi bucăţile de cotlet cu ajutorul unui ciocan pentru carne. Puneţi bucăţile de cotlet între două folii alimentare şi bateţi uşor până se aplatizează.
  3. Când aţi terminat cu baterea şniţelelor, treceţi la condimentare. Presăraţi sare şi piper pe ambele feţe şi aşezaţi bucăţile de carne una peste alta.
  4. Pregătiţi în vase separate: făina, oul bătut şi pesmetul. Treceţi pe rând fiecare bucată de carne prin faină, ou şi pesmet, pe ambele feţe apoi le aşezaţi într-un vas, pregătite pentru prăjit.
  5. Puneţi o tigaie la foc, adăugaţi ulei şi îl lăsaţi să se înfierbânte. Când uleiul este fierbinte începeţi prăjirea şniţelelor, la foc moderat. Se prăjesc pe ambele feţe până capătă o culoare aurie. Pe măsură ce prăjiţi şniţelele le scoateţi pe un vas în care puneţi un prosop de bucătărie din hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Timp de preparare: 60 minute.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu