INGREDIENTE:
- 600 g cotlet de porc;
- 2 ouă;
- 4-5 linguri făină;
- 4-5 linguri pesmet;
- 200 ml ulei;
- sare, piper (după gust).
- Pregătiţi ingredientele enumerate mai sus, spălaţi şi curăţaţi cotletul apoi îl ştergeţi cu un prosop de bucătărie. Feliaţi cotletul în bucăţi cu grosimea de aproximativ 7-8 milimetri. Cerneţi făina.
- Bateţi bucăţile de cotlet cu ajutorul unui ciocan pentru carne. Puneţi bucăţile de cotlet între două folii alimentare şi bateţi uşor până se aplatizează.
- Când aţi terminat cu baterea şniţelelor, treceţi la condimentare. Presăraţi sare şi piper pe ambele feţe şi aşezaţi bucăţile de carne una peste alta.
- Pregătiţi în vase separate: făina, oul bătut şi pesmetul. Treceţi pe rând fiecare bucată de carne prin faină, ou şi pesmet, pe ambele feţe apoi le aşezaţi într-un vas, pregătite pentru prăjit.
- Puneţi o tigaie la foc, adăugaţi ulei şi îl lăsaţi să se înfierbânte. Când uleiul este fierbinte începeţi prăjirea şniţelelor, la foc moderat. Se prăjesc pe ambele feţe până capătă o culoare aurie. Pe măsură ce prăjiţi şniţelele le scoateţi pe un vas în care puneţi un prosop de bucătărie din hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu