miercuri, 30 octombrie 2013

• Timp de preparare: 60 min.;
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
Reţete culinare - Ficat de pasăre cu varză dulce
  • 500 g ficat de pasăre;
  • 200 ml lapte;
  • 100 ml ulei;
  • 1 varză (800 g);
  • 1 lingură de sare mare;
  • 200 g bulion;
  • 3 fire cimbru proaspăt;
  • piper;
  • 1 ardei iute pentru decor.

Mod de preparare:
Ficatul îl punem în lapte rece şi-l lăsăm să stea cam jumătate de oră.

Între timp tăiem varza fideluţă, presărăm sarea mare peste ea, o amestecăm şi o dăm deoparte.

Scoatem ficatul într-o strecurătoare. Punem într-o tigaie 50 ml ulei la încins şi prăjim bucăţile de ficat, la foc mediu, pe ambele părţi. Le scoatem pe şervet absorbant.

Stoarcem varza de apa lăsată, încingem uleiul rămas într-o tigaie cu pereţi mai înalţi şi punem varza la călit. Amestecăm des, să nu se ardă. După 15 minute adăugăm bulionul, piper şi cimbru şi lăsăm să fiarbă până scade zeama, încă 10-15 minute.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu