marți, 1 ianuarie 2013

Reţetă culinară: sarmale în varză dulce
• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: redusă.

Ingrediente:
  • 300 g carne de vită
  • 800 g varză dulce
  • 100 ml suc de roşii
  • 60 g ceapă
  • 20 g orez
  • 40 ml ulei
  • 1 lingură cu pătrunjel verde
  • sare

Mod de preparare:
Îndepărtează cotorul de la varză, desfă uşor frunzele şi opăreşte-le în apă cu sare.

Separat, taie carnea cubuleţe şi trece-o prin maşina de tocat împreună cu ceapa.

Într-un castron, amestecă bine carnea cu orezul (fiert separat), un praf de sare şi pătrunjelul. Cu amestecul astfel obţinut, umple foile de varză şi împachetează-le.

Aşază sarmalele într-un vas termorezistent. Stropeşte-le cu ulei, pune apă cât să le acopere şi fierbe-le la foc mic. Spre final, toarnă sucul de roşii şi lasă la cuptor 30 de minute.
Sugestie:
Pune varză la murat, dar nu folosi multă sare! Prin fermentaţie, varza şi zeama capătă mai multe vitamine din complexul B şi multe minerale ce ajută la intensificarea metabolismului - aşadar, la slăbit şi la reglarea glicemiei. Se recomandă 1-2 pahare cu zeamă de varză pe zi sau salată din varză cu puţin ulei de măsline.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu