joi, 3 ianuarie 2013

Reţetă culinară: varză cu carne de viţel

• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 65 min.
• Complexitate: redusă.

Ingrediente:
  • 1 kg varză
  • 300 g carne de viţel mai slabă
  • 40 g ceapă
  • 40 ml ulei
  • 200 g roşii
  • sare

Mod de preparare:
Curăţă varza de primele frunze, tai-o fideluţă şi dă-o cu puţină sare.

Separat, taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei cu adaos de apă.

Adaugă carnea tăiată cubuleţe şi un praf de sare. Din când în când, toarnă puţină apă călduţă şi lasă să se pătrundă bine carnea.

Când este aproape fiartă, pune varza tocată şi roşiile tăiate mărunt. Lasă la cuptor 50 de minute. Dacă varza nu lasă suficientă zeamă, mai toarnă apă călduţă.
Sugestie:
Vrei să găteşti o varză deosebită? Adaugă o linguriţă cu chimen sau muştar ori din amândouă. Iar pentru a intensifica aroma roşiilor, pune busuioc sau oregano.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu