luni, 8 octombrie 2012

• Număr de porţii: 3;
• Timp de preparare: 30 min.;
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 400 g cartofi;
  • 40 ml ulei;
  • 20 ml oţet;
  • 1 ceapă verde;
  • sare.

Mod de preparare:
Alege cartofi mici, spală-i, curăţă-i de coajă. Dacă foloseşti cartofi noi, atunci spală-i foarte bine şi coace-i în coajă. Taie-i în jumătăţi şi pune-i într-o tavă ştearsă cu puţin ulei.

Lasă-i aproximativ 20 de minute, până când sunt bine rumeniţi şi presară deasupra ceapa verde tocată mărunt, într-un castron, bate oţetul cu sare şi restul de ulei.

Adaugă sosul peste cartofii calzi şi serveşte imediat.
Sugestie:
Dintre hidraţii de carbon, pâinea este mai greu de tolerat de diabetici, iar cartoful e cel mai bine şi uşor acceptat în alimentaţia acestora. Pâinea se poate înlocui, iar sucul proaspăt de cartofi contribuie la reducerea glicemiei dacă este consumat în cure de zece zile, cu tot atâtea de pauză. Se consumă 30 ml de suc cu 20-30 minute înainte de mesele principale. Pentru un gust mai bun, combină-l cu suc de lămâie.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu