miercuri, 10 octombrie 2012

Reţetă culinară: salată de conopidă cu sos de maioneză

• Număr de porţii: 2;
• Timp de preparare: 35 min.;
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 500 g conopidă;
  • 50 ml lapte;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 40 ml ulei;
  • 1 cartof;
  • 1 roşie;
  • 1 mărar;
  • 1 otet;
  • sare.

Mod de preparare:
Curăţă conopida de frunze şi cotor, spal-o, desfă-o în bucheţele şi ţine-o în apă cu sare şi puţin oţet timp de zece minute.

Scurge bucheţelele şi pune-le la fiert în apă cu sare şi lapte pentru 2-3 minute. Separat, fierbe şi cartoful, în coajă. După ce a fiert, strecoară conopida şi păstrează zeama.

Între timp, prepară maioneza din gălbenuşurile frecate cu sare şi ulei, care se adaugă treptat. Amestecul se subţiază cu zeama rece în care a fiert conopida.

Într-o tavă, pune conopida, cartoful şi roşia tăiate felii şi toarnă deasupra maioneza. Adaugă câteva fire de mărar. Dă la cuptor 15 minute.
Ştiai?
Dintre hidraţii de carbon, pâinea este mai greu de tolerat de diabetici, iar cartoful e cel mai bine şi uşor acceptat în alimentaţia acestora. Pâinea se poate înlocui, iar sucul proaspăt de cartofi contribuie la reducerea glicemiei dacă este consumat în cure de zece zile, cu tot atâtea de pauză. Se consumă 30 ml de suc cu 20-30 minute înainte de mesele principale. Pentru un gust mai bun, combină-l cu suc de lămâie.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu