sâmbătă, 27 octombrie 2012

Reţetă culinară: Musaca de cartofi cu carne
• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 70 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 300 g carne de vită
  • 400 g cartofi
  • 40 g ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 50 g smântână
  • 1 linguriţă cu margarină
  • 40 ml ulei
  • sare

Mod de preparare:
Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce s-au răcit, curăţă-i de coajă şi taie-i în felii potrivit de groase. Separat, trece carnea prin maşina de tocat şi înăbuş-o în ulei cu ceapa tocată. Din când în când, toarnă puţină apă călduţă. Când carnea este pătrunsă, presară un praf de sare şi usturoiul zdrobit.

Unge un vas cu margarină şi aşază în straturi feliile de cartofi şi carnea (ultimul să fie de cartofi).

Toarnă deasupra oul bătut cu smântână şi lasă la cuptor aproximativ 40-50 de minute.
Sugestie:
Aceeaşi reţetă o pregăteşti înlocuind cartofii cu felii de vânătă (neprăjite) şi roşii. Dacă vrei să elimini carnea, adaugă brânză lângă legume şi multe plante aromatice. Vânăta coaptă 1ţi dă senzaţia de carne. Încearcă!






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu