sâmbătă, 27 octombrie 2012

Reţetă culinară: Tartă cu mere

• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: medie.

Ingrediente:
  • 120 g făină
  • 40 g margarină
  • apă
  • Pentru umplutură:
  • 500 g mere
  • 6 tablete cu zaharină
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • ulei pentru uns

Mod de preparare:
Frământă un aluat din făina cernută, margarină şi apă cât cuprinde astfel încât să obţii un aluat elastic ce nu se lipeşte de mâini.

Curăţă merele de coajă, taie-le în jumătăţi şi scobeşte-le la mijloc. Taie merele în felii groase de 1 cm. Zdrobeşte pastilele de zaharină într-un mojar, presară deasupra scorţişoara şi amestecă bine cele două prafuri.

Unge o formă de tartă cu ulei şi întinde aluatul cu grijă, înţeapă aluatul cu o furculiţă şi dă la cuptorul încins pentru zece minute. Scoate forma de tartă, aşază feliile de măr şi presară amestecul de zaharină şi scorţişoară. Dă din nou la cuptor, până când merele capătă o culoare aurie.

Scoate din cuptor şi aşază tarta pe un grătar (astfel, aluatul nu se va încruzi la bază). Taie în felii potrivite numai după ce s-a răcorit.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu