• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: redusă.
Mod de preparare:
Îndepărtează cotorul de la varză, desfă uşor frunzele şi opăreşte-le în apă cu sare.
Separat, taie carnea cubuleţe şi trece-o prin maşina de tocat împreună cu ceapa.
Într-un castron, amestecă bine carnea cu orezul (fiert separat), un praf de sare şi pătrunjelul. Cu amestecul astfel obţinut, umple foile de varză şi împachetează-le.
Aşază sarmalele într-un vas termorezistent. Stropeşte-le cu ulei, pune apă cât să le acopere şi fierbe-le la foc mic. Spre final, toarnă sucul de roşii şi lasă la cuptor 30 de minute.
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: redusă.
Mod de preparare:
Îndepărtează cotorul de la varză, desfă uşor frunzele şi opăreşte-le în apă cu sare.
Separat, taie carnea cubuleţe şi trece-o prin maşina de tocat împreună cu ceapa.
Într-un castron, amestecă bine carnea cu orezul (fiert separat), un praf de sare şi pătrunjelul. Cu amestecul astfel obţinut, umple foile de varză şi împachetează-le.
Aşază sarmalele într-un vas termorezistent. Stropeşte-le cu ulei, pune apă cât să le acopere şi fierbe-le la foc mic. Spre final, toarnă sucul de roşii şi lasă la cuptor 30 de minute.
Sugestie:
Pune varză la murat, dar nu folosi multă sare! Prin fermentaţie, varza şi zeama capătă mai multe vitamine din complexul B şi multe minerale ce ajută la intensificarea metabolismului - aşadar, la slăbit şi la reglarea glicemiei. Se recomandă 1-2 pahare cu zeamă de varză pe zi sau salată din varză cu puţin ulei de măsline.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu