duminică, 20 ianuarie 2013

Reţetă culinară: budincă de cartofi cu carne
• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 80 min.
• Complexitate: redusă.

Ingrediente:
  • 300 g carne tocată de pui
  • 400 g cartofi
  • 40 g smântână
  • 40 g ceapă
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură cu pătrunjel verde
  • sare

Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în pu­ţin ulei cu adaos de apă. Pune carnea tocată şi las-o să se înăbuşe bine. La final, potriveşte gustul de sare şi aro-matizează cu pătrunjel.

Separat, spală bine cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce s-au răcorit, îndepărtează coaja şi zdrobeşte-i cu furculiţa.

Adaugă 30 g de smântână, restul de ulei şi un praf de sare. Încorporează gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.

Unge un vas termorezistent cu ulei. Întinde un strat de cartofi, amestecul de carne şi restul de cartofi. Unge dea­supra cu smântâna rămasă şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Sugestie:
Pentru mâncărurile pe bază de came tocată, cumpără carne macră şi apoi toac-o. Evită să iei carne deja tocată: chiar dacă ţi se pare slabă, va avea, cu siguranţă, o mare cantitate de grăsime.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu