• Număr de porţii: 4
• Timp de preparare: 80 min.
• Complexitate: redusă.
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în puţin ulei cu adaos de apă. Pune carnea tocată şi las-o să se înăbuşe bine. La final, potriveşte gustul de sare şi aro-matizează cu pătrunjel.
Separat, spală bine cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce s-au răcorit, îndepărtează coaja şi zdrobeşte-i cu furculiţa.
Adaugă 30 g de smântână, restul de ulei şi un praf de sare. Încorporează gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Unge un vas termorezistent cu ulei. Întinde un strat de cartofi, amestecul de carne şi restul de cartofi. Unge deasupra cu smântâna rămasă şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
• Timp de preparare: 80 min.
• Complexitate: redusă.
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în puţin ulei cu adaos de apă. Pune carnea tocată şi las-o să se înăbuşe bine. La final, potriveşte gustul de sare şi aro-matizează cu pătrunjel.
Separat, spală bine cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce s-au răcorit, îndepărtează coaja şi zdrobeşte-i cu furculiţa.
Adaugă 30 g de smântână, restul de ulei şi un praf de sare. Încorporează gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Unge un vas termorezistent cu ulei. Întinde un strat de cartofi, amestecul de carne şi restul de cartofi. Unge deasupra cu smântâna rămasă şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Sugestie:
Pentru mâncărurile pe bază de came tocată, cumpără carne macră şi apoi toac-o. Evită să iei carne deja tocată: chiar dacă ţi se pare slabă, va avea, cu siguranţă, o mare cantitate de grăsime.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu