miercuri, 17 octombrie 2012

Reţetă culinară: Salată orientală

• Număr de porţii: 3
• Timp de preparare: 30 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu ulei
  • 10 g muştar
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:
Spală cartofii şi pune-i la fiert întregi, în coajă, în apă cu sare. Când sunt fierţi, trece-i printr-un jet de apă rece, după care taie-i cubuleţe. Spală, curăţă şi taie ceapa în felii subţiri. Fierbe ouăle 15 minute, trece-le printr-un jet de apă rece, decojeşte-le şi taie-le felii.

Amestecă uleiul cu muştarul şi zeama de lămâie şi adaugă puţină sare. Pune într-un castron cartofii, ouăle şi ceapa. Adaugă sosul peste salată. Presară puţin pătrunjel verde tocat mărunt.
Ştiai?:
Oul se poate consuma fără restricţii în diabet, încadrându-se în categoria alimentelor cu indice glicemic foarte scăzut. Oul fiert moale este mai uşor digerabil decât cel tare.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu