marți, 20 noiembrie 2012

Reţetă culinară: Prăjitură cu brânză
• Număr de porţii: 6
• Timp de preparare: 50 min.
• Complexitate: medie.

Ingrediente:
  • 200 g brânză
  • 4 ouă
  • 60 g smântână
  • 40 g margarină
  • 4 tablete de zaharină
  • coajă de lămâie
  • ulei pentru uns
  • sare

Mod de preparare:
Scurge brânza de eventualul zer şi trece-o printr-o sită fină. Adaugă smân­tână şi amestecă până devine ca o pastă omogenă.

Freacă margarina spumă, adaugă crema de brânză şi smântână.

Separă ouăle şi încorporează gălbenuşurile unul câte unul în crema de mai sus. Adaugă zaharina mărunţită într-un mojar şi coajă de lămâie după gust.

Bate spumă albuşurile cu un pic de sare şi încorporează-le în compoziţia de brânză.

Unge cu ulei o formă de copt şi toarnă aluatul de prăjitură cu brânză. Dă la cup­torul încins 30-40 de minute sau până când o încerci cu scobitoarea şi băţul iese curat. Taie doar după ce s-a răcorit.
Ştiai?
Calciul te ajută să slăbeşti uşor, mai ales cel provenit din lactate. Magneziul din lactate e de folos în prevenirea complicaţiilor cauzate de diabet şi chiar poate susţine tratamentul bolii.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu