duminică, 11 septembrie 2016

Reţetă panna cotta cu zmeură

Ingrediente pentru panna cotta cu zmeură:

  • 350 ml băutură din ovăz;
  • 100 ml lapte de cocos;
  • 2 linguri cu agar-agar fulgi;
  • 2 linguri cu zahăr;
  • o jumătate păstaie de vanilie.
Pentru sos:
  • 200 g zmeură zahăr;
  • 1 lingură cu zahăr.

Mod de preparare panna cotta cu zmeură:

  1. Puneţi pe foc cele 200 g de zmeură cu zahărul şi lăsaţi-le până ce obţineţi un sos bine legat.
  2. Separat, puneţi pe foc băutura cu ovăz din fulgi agar-agar. Imediat ce a început să fiarbă, opriţi focul şi lăsaţi fulgii să se înmoaie 30 de minute. Adăugaţi apoi laptele de cocos, zahărul şi seminţele din păstaia de vanilie. Amestecaţi energic şi puneţi din nou pe foc pentru zece minute.
  3. Lăsaţi să se răcorească, apoi repartizaţi compoziţia în pahare. După ce s-a întărit, puneţi deasupra câte o lingură cu sos şi daţi la rece 30 de minute. Înainte de servire, aşezaţi deasupra zmeură presărată cu puţin zahăr pudră.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu