vineri, 9 ianuarie 2015

Reţetă pâine de casăINGREDIENTE:
  • 400 ml apă
  • 1 cub drojdie
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 800 g făină

MOD DE PREPARARE:
  1. Faceţi o maia din apă, drojdie, 3 linguri de făină, sare şi zahăr şi lăsaţi la dospit până îşi dublează volumul.
  2. Cerneţi făina şi faceţi un loc în mijlocul ei în care să puneţi maiaua. Incorporaţi făina până ce rezultă un aluat pe care apoi îl lăsaţi să crească aproximativ o oră.
  3. Tapetaţi o tavă cu unt şi făină şi puneţi aluatul. Ţineţi-o la cuptor timp de 45 de minute și pâinea de casă este gata.
Foto: www.esanatos.com






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu