vineri, 19 octombrie 2012

Reţetă culinară: Salată de boeuf

• Număr de porţii: 2
• Timp de preparare: 50 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 200 g carne de vită sau pui
  • 50 g castrave­ciori muraţi
  • 50 g morcovi
  • 50 g mazăre din conservă
  • 1 gălbenuş
  • 30 ml ulei
  • 1 linguriţă rasă cu muştar
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • sare

Mod de preparare:
Spală carnea şi las-o la fiert până devine fragedă. Când este aproape gata, pune şi morcovii la fiert.

După ce se răcesc, scurge carnea şi morcovii şi taie-i cubuleţe. Scurge bine castraveţii muraţi şi taie-i mărunt. Pune toate legumele, inclusiv mazărea, într-un castron. Prepară maioneza astfel: pune gălbenuşul şi muştarul într-un bol, toarnă un vârf de cuţit de sare peste gălbenuş şi adaugă treptat uleiul, amestecând tot timpul energic cu o lingură de lemn sau cu mixerul. La final, adaugă puţină zeamă de lămâie, după gust.

Toarnă maioneza peste legume şi amestecă.
Sugestie:
E de preferat să prepari maioneza în casă (din ou şi cât mai puţin ulei), întrucât cea din comerţ conţine carbohidraţi. Ca să fie mai uşoară, adaugă o lingură cu muştar şi una de iaurt.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu