duminică, 21 noiembrie 2021

Cele mai enervante cupluri din zodiac


„A cincea roată de la căruță” - te-a făcut cineva vreodată să te simți așa? De obicei, se întâmplă treaba asta când sunt cupluri în grupul vostru de prieteni(e). Vorbesc despre acel cuplu în care îndrăgostiții se giugiulesc mereu, se sărută pasional și fac abstracție de cine se mai află în jurul lor. Parcă sunt legați cu un cordon ombilical. Dacă îți sună cunoscut acest scenariu, vezi ce zodii fac asta atunci când sunt într-o relație!

Cupluri enervante din zodiac:

Cel mai enervant cuplu din zodiac este format din nativii(ele) Balanță și Săgetător. Cercul lor de prieteni(e) a început să se restrângă foarte mult, din cauză că de fiecare dată sunt „bot în bot”, la propriu. Aceștia(stea) exagerează cu sărutările și cu îmbrăţişările îndelungate. Trebuie să își dea seama că de la un punct devin foarte enervanți(te) pentru prietenii(ele) lor.

Când este mai mare distracția și vă propuneți să jucați ceva într-un grup mai mare, voi, hop, nas în nas. Este de prost-gust și dezgustător! Gesturile care țin de intimitatea voastră păstrați-le pentru voi, atunci când vă petreceți o seară romantică. Vă garantăm că niciun(o) prieten(ă) nu ține să vă vadă pupându-vă pasional minute în șir.

Un alt cuplu care își înnebunește prietenii(ele) cu gesturi tandre excesive este format din Capricorn și Leu. Chiar și când se află într-o discuție cu altcineva, unul(a) dintre ei(le) simte nevoia să își sărute partenerul(a). Sunt foarte des catalogați(te) ca fiind nesuferiți(te). Prietenii(ele) refuză să îi/le mai sune, pentru că aud foarte des în telefon sunete de pupici. Nimic mai enervant atunci când chiar ai ceva important de discutat cu unul(a) dintre ei(le)!

Reveniți cu picioarele pe pământ, pentru că o viață socială activă nu înseamnă doar să fii fizic lângă prietenii(ele) tăi(ale). Încercați să nu vă mai sărutați în lift când mai sunt oameni în jurul vostru și nici în stațiile de autobuz când lumea își face loc să urce. Așadar, nu vă îndepărtați de prieteni(e) și păstrați momentele romantice pentru intimitatea voastră!
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce este total interzis să faci astăzi?
Duminică, 21 noiembrie este o zi importantă pentru comunitatea creștin ortodoxă din România. În această zi se sărbătoreşte Intrarea în Biserică a Fecioarei Maria. Potrivit credințelor creștine, în această zi, cerurile se deschis, iar rugăciunile oamenilor sunt ascultate. Totodată, există o serie de restricții de care trebuie să ținem cont duminică.

Pentru 21 noiembrie, adică azi, sunt interzise următoarele lucruri:

- Nu avem voie să facem treburi casnice, precum spălatul hainelor murdare.
- O altă interdicție ne avertizează să evităm tensiunile cu persoanele cunoscute. Orice fel de dispute trebuie evitată în această zi.

Ce este recomandat?

Este recomandat să ducem la biserică bucate de post și preparate din pește pentru a fi sfințite, care urmează să fie împărțite copiilor și oamenilor nevoiași.
Trebuie menționat că se fac pomeniri la biserică pentru cei care au murit în condiții suspecte, precum cei înecați sau fără lumânare. Se împart și pachete în memoria acestora, ce trebuie să conțină pește, fructe și lumânări. Lumânarea albă este oferită în numele răposaților care au decedat fără lumină.
sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Despărțiți dar împreună. Cuplurile din zodiac a căror iubire nu poate fi distrusă


Nu există o lege care să funcționeze pentru toate persoanele, însă în cazul acestor cupluri chimia se vede și se simte. Nativii(ele) acestor zodii se completează perfect și sunt capabili(e) să cucerească lumea împreună.

Leu și Berbec

Atunci când aceste două zodii se întâlnesc pentru prima dată, cu siguranță vor ieși scântei de pasiune. Iubirea, prietenia, competiția și distracția sunt lucrurile care îi/le fac să fie nebuni(e) unul(a) după celălalt(alaltă). Dar, atunci când eroul(ina) (Berbecul) și prețiosul(asa) (Leul) se întâlnesc, fii sigur(ă) că va fi nevoie de multe eforturi pentru a conviețui.

Aceștia(stea) au egouri uriașe și, în timp ce Berbecul iubește să câștige orice argument, Leul vrea să controleze dinamica discuției. Însă au capacitatea de a face sacrificii de dragul iubirii. Se susțin reciproc și, în primul rând, se consideră foarte conectați, înaintea statutului de iubit(ă). Așadar, aceste două „pietre tari” nu se vor contra, ci își vor canaliza mereu energiile într-o direcție comună.

Rac și Scorpion

Ambii sunt ghidați de spiritualitate și emoție, iar acest principiu de viață reprezintă și temelia relației lor. Amândoi sunt pasionali, emotivi, ambițioși și intuitivi, astfel că nu le va fi deloc greu să comunice în privința sentimentelor lor. Scorpionul este un semn fix de Apă, în timp ce Racul este semn cardinal tot de Apă. Natura unui semn fix este de a sta ferm și de a rezista schimbării, în afară de cazul în care este absolut necesară.

În schimb, semnele cardinale sunt maleabile și nu refuză niciodată o oportunitate. Totodată, creativitatea lor este neasemuită. În timp ce Racul are idei efemere, Scorpionul intervine și concretizează totul. Funcționează precum o echipă și sunt convinși că în doi absolut orice este mult mai ușor. Iubesc stilul de viață luxos și lucrează împreună pentru a îl obține, indiferent de obstacolele care se ivesc în calea lor.

Gemeni și Săgetător

Nativul(a) Geamăn este un/o iubitor(are) al/a distracției și un/o prieten(ă) de nădejde, însă când vine vorba de angajament într-o relație începe să se eschiveze. Și parcă mai știm o zodie din horoscop care are trăsături asemănătoare de caracter. Da, libertinul Săgetător.

Deși la prima vedere cei doi pare că sunt mai mult amici decât iubiți, se îndrăgostesc din prima clipă și sunt atât de încântați de ideea că gândesc la fel, încât pare că sunt absorbiți într-o relație serioasă fără ca măcar să realizeze. Ambii au un simț al umorului foarte bine dezvoltat și adoră să aibă discuții profunde despre viață și Univers. Așa se face că dragostea lor dăinuie pe vecie și sunt absolut imbatabili.
sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Ce nu trebuie să faci sub nicio formă de Mihail și Gavriil
În fiecare an, la 8 noiembrie, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Mihail și Gavriil, cei doi arhangheli purtători de sabie ca simbol al biruinței care sunt, potrivit credinței ortodoxe, conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai.

Ce NU ai voie să faci de Mihail și Gavriil?

Sfinții Mihail și Gavriil sunt păzitorii oamenilor încă de la naștere, iar cei care poartă aceste două nume sunt ocrotiți până la moarte. Sfinții Mihail și Gavriil sunt consideraţi de creștini conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai, așa se face că persoanele care au plecat dintre cei vii sunt cinstiți de familie. Ofrandele care sunt aduse morților poartă numele de „Moşii de Arhangheli”.


3 milioane de români poartă numele Sfinților Arhangheli. Pe lângă tradiționalul „La mulți ani” sărbătoarea are semnificații profund religioase și credințe care s-au păstrat din strămoși.

Arhanghelii Mihail și Gavriil

Arhanghelii Mihail și Gavriil sunt conducătorii cetelor îngerești. Acestea sunt nouă la număr: Serafimi, Heruvimi, Scaune. Domnii, Puteri, Stăpânii, Începătorii, Arhangheli și Îngeri. Sfântul Arhanghel Mihail apare în majoritatea icoanelor cu o sabie de foc în mână. Numele său înseamnă în ebraică veche „Cine este Dumnezeu?”, iar legendele spun că acesta asistă la Judecata de Apoi. Se mai spune și că arhanghelul Mihail veghează la căpătâiul oamenilor atunci când vine vremea că ei să înceteze din viață.

Ce este interzic cu desăvârșire să faci de Mihail și Gavril?

Sfântul Arhanghel Gavriil (Gavril, Gabriel) este cel care a vestit nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și a Mântuitorului Iisus Hristos. El apare în icoane țînând un crin alb în mână și se spune despre el că este îngerul bunătății și milostivirii lui Dumnezeu. Ziua Sfinților Mihail și Gavriil este încărcată de tradiții și obiceiuri din popor.

Iată câteva dintre lucrurile pe care nu trebuie să le faci sub nicio formă de Sfinții Mihail și Gavriil...

În această zi de sărbătoare nu se lucrează și nu se merge la câmp. Persoanele care vor merge la serviciu, spun cei din popor, se vor chinui înainte să moară.

Ca la orice sărbătoare care are cruce roșie în calendar nu se spală.
Totodată, de Sfinții Mihail și Gavriil nu se coase.
Nu se fac treburi casnice, cum ar fi curățenie, să calci sau să gătești.
Tot în această zi nu este bine să te cerți cu nimeni.
Se evită bârfele, mânia și răzvrătirea, iar cei care vor recurge la astfel de lucruri vor fi urmăriți de ghinion timp de 5 ani de zile.

Pallas revine în mers direct în data de 8 noiembrie 2021
Asteroidul Pallas revine în mers direct în data de 8 noiembrie 2021, în zodia Pești, ieșind din retrogradarea în care s-a aflat începând din 14 iulie 2021.

Domeniile influențate de revenirea în mers direct a lui Pallas pentru toate semnele zodiacale:


Berbec: gândirea, spiritualitatea, empatia.

Taur: relațiile cu oamenii, activitățile sociale și caritabile, proiectele creative.

Gemeni: prestigiul social și cariera, mai ales în domeniile artistice și sociale.

Rac: educația socială și umanistă, credința, activitățile care au legătură cu apa.

Leu: relațiile personale, intuiția, preocupările mistice.

Fecioară: căsătoria, parteneriatele personale și profesionale.

Balanță: activitățile zilnice și cele de la locul de muncă, capacitatea de adaptare la schimbări.

Scorpion: relațiile romantice, relațiile cu copii(le), gândirea, ideile, creativitate artistică.

Săgetător: relațiile de familie, adaptarea la schimbări.

Capricorn: comunicarea publică, relațiile cu rudele și anturajul apropiat.

Vărsător: legătura dintre activitățile profesionale aducătoare de bani și împlinirea sufletească, banii obținuți din activități artistice.

Pești: imaginea proprie, energia vitală, claritatea mintală, idealismul, curajul de a iniția proiecte.


miercuri, 3 noiembrie 2021

Tarotul lunii noiembrie 2021
Luna noiembrie este ghidată de combinația energetică a Săgetătorilor și a Scorpionilor. Din câte se pare, această combinație de energii ne va ghida spre direcția corectă chiar înainte de sfârșitul anului.


Berbec:

Trei de cupe. Te așteaptă motive de bucurie și de sărbătoare luna aceasta. Urmează progrese atât în plan profesional, cât și în plan personal. Evenimentele mult așteptate de tine, încă de la începutul anului, vor avea loc la sfârșitul lunii. Nimic nu este gratis, tu ai muncit tot anul pentru ceea ce îți dorești. Asigură-te că ai lângă tine doar oameni care te ajută să te dezvolți și elimină-i din viața ta pe cei care nu se bucură pentru succesul tău.

Te poți aștepta la călătorii în grup sau la întâlniri cu prietenii. Va fi nevoie să ieși uneori din zona ta de confort, dar energia acestei luni îți va da putere să faci totul așa cum trebuie. Bucură-te de prezent și alege lucrurile care te fac fericit.

Taur:

Șase de spade. Vei lăsa în trecut momentele care te-au împiedicat să fii tu însuți. În această lună vei învăța să accepți că trecutul e trecut și vei putea să trăiești în prezent. Ești liber să devii cea mai bună versiune a ta! Luna noiembrie te ajută să nu mai amâni acest moment. Uneori, singura cale să mergi mai departe este să te arunci cu capul înainte și să nu te gândești prea mult înainte de a acționa. Sigur, aceasta nu este o soluție întotdeauna, dar în această lună poți face lucruri nebunești pe care nu le vei regreta.

Nu neglija sănătatea sau lucrurile personale pe care le folosești cel mai des cum ar fi mașina personală, de exemplu. Mergi și fă-ți analizele de rutină și nu uita să treci pe listă și o revizie pentru mașină dacă nu vrei să ai incidente în trafic.


Gemeni:

Șapte de cupe. Viitorul strălucit este făcut dintr-o sumă de alegeri. Luna noiembrie îți oferă oportunități nenumărate pentru a-ți atinge obiectivele. Așa vei învăța să iei deciziile potrivite, ceea ce nu prea ai făcut până acum. Vei avea timp suficient să cântărești fiecare alegere. Această lună este șansa ta să te desprinzi de vechile obiceiuri și să te simți eliberat de fricile din trecut.

Dacă simți că este momentul să lași pe cineva în trecut și să rupi legătura cu cel/cea care îți face mai mult rău decât bine, nu ezita să faci această alegere. Chiar dacă vei fi trist la început, vei putea să ai o altă perspectivă asupra vieții. Luna aceasta este despre alegeri, acceptare și puterea de a merge mai departe.

Rac:

Magicianul. Noiembrie chiar va fi luna magiei pentru tine! Îți vei da seama cât de mult te-ai maturizat, mai ales când vei avea parte de momente conflictuale sau tensionate. Această lună îți va aduce puterea de a te abține și de a nu-ți pierde calmul în situații limită. Vei înțelege, în sfârșit, că atunci când oamenii te tratează urât, acest lucru spune ceva despre ei, nu despre tine și nu este cazul să le plătești cu aceeași monedă.

Dacă în ultima vreme nu prea ai avut noroc în dragoste sau în plan financiar, să știi că noiembrie vine cu noi oportunități. Te vei conecta cu oamenii pe care îi așteptai de mult în viața ta. Foarte important de reținut este faptul că binecuvântările nu vin mereu sub formă de lucruri bune. Poți primi și ceva rău care îți va oferi o lecție de viață, ceva care îți va folosi pentru viitor.


Leu:

Nebunul. Trebuie să nu te mai temi de ce vor spune alții dacă alegi ceea ce îți dorești cu adevărat. Dacă încă ai în jurul tău oameni care te judecă pentru cine ești, atunci este momentul să restrângi cercul de prieteni. Noiembrie este o perioadă de transformare pentru tine. Vei învăța să te accepți așa cum ești și să alegi cum simți, fără să ții cont de alții.

Dacă nu știi exact cu ce să începi această schimbare, fii atent în ce moment te simți mai bine și vei știi că momentele de acel gen sunt cele care merită păstrate. Fă-ți mai mult timp pentru oamenii care te scot din rutină și care îți aduc zâmbetul pe buze. Nu uita că timpul este prețios. Folosește-l înțelept!


Fecioară:

Forța. De mult timp auzi de la oamenii din jurul tău că ești o fire puternică și primești admirația lor pentru acest aspect. Însă în noiembrie a venit momentul să lași armura jos și să le arăți cât de sensibil ești cu adevărat. Luna aceasta trebuie să te relaxezi și să te bazezi și tu pe alții, așa cum s-au bazat ei pe tine până acum. Oamenii au momente în care ajung la capătul puterilor și sigur nu vrei să ajungi în acel punct. Oferă-ți timp pentru odihnă, nu mai face totul de unul singur. Nu îți fie teamă să îți schimbi ritmul.

Vei primi în această perioadă și veștile bune pe care le aștepți. Cu cât ești mai optimist, cu atât mai repede vei primi lucrurile bune de care ai nevoie. Lasă Universul să lucreze pentru tine și folosește-ți energia să te relaxezi și să te îngrijești mai mult.

Balanţă:

Regina de bâte. Luna noiembrie va fi luna ta, iar totul se va învârti în jurul tău. Este timpul să devii cine vrei să fii. Vei ieși din zona de confort, dar va fi spre binele tău și vei vedea rapid rezultatele. Dacă există ceva sau cineva de care ai fost mereu interesat, așteptarea s-a încheiat și vei obține ce îți dorești. Totul stă doar în puterea ta de a face primul pas.

Luna aceasta este și un prilej să te vindeci de fricile interioare. Nu îți fie teamă să apelezi la un specialist sau să te alături unui grup care are același probleme ca tine. Discuțiile cu alte persoane pot fi benefice și te vor ajuta să te calmezi.


Scorpion:

Valet de spade. Bucură-te de ultimele zile de succes pentru că vei preda ștafeta Săgetătorului la sfârșitul lunii. Vei întâmpina obstacole și vei avea parte de dificultăți. Încearcă să găsești în tine calea de ieșire din situațiile dificile, nu aștepta ajutorul celorlalți.

Nu lua lucrurile negative care apar ca pe o pedeapsă sau ca pe ceva rău. Acestea vin spre tine să te ajute să ai o nouă perspectivă asupra vieții. Este adevărat că îți plac dramele, dar a venit momentul să mai renunți la ele și să faci loc stabilității și siguranței în viața ta.


Săgetător:

As de cupe. Dacă te-ai simțit cel mai mare ghinionist anul acesta, poți sta liniștit acum, pentru că ghinionul tău s-a spart odată cu venirea lunii noiembrie. Vei fi foarte surprins de norocul care te va lovi de acum încolo, iar viața ta sentimentală va cunoaște o ascensiune memorabilă.

Noi pasiuni se vor aprinde și noi începuturi vor apărea la fiecare pas. Îți poți extinde afacerile și pot crește veniturile. Nu îți fie teamă să investești și vei fi răsplătit peste măsură în această lună.

Capricorn:

Regina de spade. Luna aceasta este momentul pentru aprofundarea nivelului de intimitate. Vei intra în contact cu tot felul de lucruri noi, atât plăcute, cât și neplăcute. Nu te concentra doar pe încercarea de a te proteja de ce nu îți face plăcere. Lasă garda jos ca să experimentezi lucruri noi de care nu o să îți pară rău și dă-i voie vieții să îți ofere tot ce are de oferit.

Nu uita cât ești de puternic și dă-ți voie să fii fericit. Urmează-ți visele și ai încredere că există o cale în care vechiul se poate îmbina cu noul și poți fi în siguranță oricum. Nu-ți fie teamă să încerci!


Vărsător:

Marele preot. Este a doua oară anul acesta când îți apare în tarot această carte. Poate fi un semn care indică faptul că nu ai luat prea în serios anumite lucruri. În această lună, o relație poate deveni mai serioasă, indiferent cât de tare te opui ideii de căsătorie tradițională.

E posibil să te aștepte o nuntă sau să îți faci o relație dacă ai stat singur multă vreme. Nu trebuie să te opui cu vehemență unui lucru care te va face cu adevărat fericit. Deschide-ți inima! De asemenea, s-ar putea să ai nevoie de o pauză energetică de la opiniile celorlalți.


Peşti:

Doi de bâte. Noiembrie îți va arăta că uneori trebuie să renunți la trecut ca să te poți bucura de viitor. Ceea ce ai trăit te-a făcut să devii persoana de astăzi, dar nu este cazul să mai fii nostalgic. Dacă îți vin în minte amintiri din anii trecuți, adu-ți aminte de ce te-ai despărțit de acei oameni, de ce ai părăsit acele locuri și mergi mai departe. Dacă te-ai gândit la o persoană dragă care a murit, să știi că ea vrea să fii fericit și să te eliberezi, te încurajează să mergi mai departe.

Se anunță oportunități profesionale, dar nu te cufunda în muncă. Fii tu însuți și înconjoară-te de oamenii potriviți. Aspiră spre noi culmi, nu rămâne ancorat în trecut. Noiembrie este luna care te ajută să treci la alt nivel.