luni, 31 octombrie 2016

Reţetă salată de ouă cu mărar

Ingrediente:

  • 10 ouă;
  • 8 linguri untdelemn;
  • 3 linguri zeamă de lămâie;
  • 2 linguriţe muştar;
  • 2 legături mărar;
  • o linguriţă oţet;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Fierbeţi şapte ouă, apoi puneţi-le în apă rece ca să se cojească mai uşor, curăţaţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. După aceea, tăiaţi-le în felii rotunde.
  2. Sfărâmaţi bine două gălbenuşuri fierte într-un castron şi frecaţi-le cu trei gălbenuşuri crude care au fost sărate în prealabil, pentru a li se intensifica culoarea. Frecaţi-le folosind o spatulă de lemn, în acelaşi sens, apoi adăugaţi muştarul, continuând să amestecaţi. Turnaţi untdelemnul puţin câte puţin ca să se încorporeze în întregime. După ce s-a terminat toată cantitatea de untdelemn, adăugaţi zeama de lămâie.
  3. Fierbeţi în apă clocotită cu sare şi cu puţin oţet, albuşurile crude, rămase de la ouăle crude, cu care s-a făcut maioneza. Lăsaţi-le să se răcească, tăiaţi-le mărunt împreună cu albuşurile de la ouăle fierte întrebuinţate la maioneză; amestecaţi bine cu mărar tocat mărunt şi cu o parte din maioneză.
  4. Puneţi feliile de ou fiert în salatieră şi amestecaţi bine cu restul de maioneză. Garnisiţi salata de jur-împrejur cu compoziţia de mărar şi albuş. Serviţi-le imediat!






Această postare a fost adăugată în:

2 comentarii: