luni, 31 octombrie 2016

Reţetă peşte cu verdeţuri

Ingrediente:

  • 12 frunze de busuioc;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • 1 căţel de usturoi;
  • 1/2 lingură rozmarin;
  • 5 linguri ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;
  • 2 bibani de mare (sau alt peşte alb) pregătiţi pentru gătit (aproximativ 700 g fiecare);
  • alte verdeţuri proaspete, după gust;
  • felii de lămâie, după gust.

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C şi se tapetează un vas de cuptor cu folie de aluminiu.
  2. Se spală frunzele de busuioc şi pătrunjelul şi se zvântă. Pătrunjelul se toacă mare. Apoi se curăţă căţelul de usturoi şi se mărunţeşte. Se fac piure busuiocul, pătrunjelul, rozmarinul şi usturoiul, împreună cu uleiul de măsline. Se potriveşte de sare şi piper.
  3. Se crestează de 3 ori peştele pe ambele părţi şi se umplu crestăturile cu pasta de ierburi. Restul se introduce în burta peştelui. Peştii se aşază cu grijă în vasul pregătit şi se dau la cuptor.
  4. Se ţin în cuptor neacoperiţi 20 de minute, până când carnea se desprinde uşor cu furculiţa. Apoi se aşază cu ajutorul foliei pe un platou. Se spală verdeţurile proaspete, se zvântă şi se taie în bucăţi mari. Se îndepărtează folia şi se ornează peştele cu verdeaţă şi cu felii subţiri de lămâie.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu