sâmbătă, 10 septembrie 2016

Mod de preparare tiramisu

Ingrediente pentru tiramisu:

  • cacao;
  • sare;
  • pişcoturi Savoiardi;
  • 50 grame cafea;
  • 80 grame vin Marsala;
  • 100 grame zahăr;
  • 220 grame ouă;
  • 500 grame mascarpone.

Modul de preparare a prăjiturii tiramisu:

  1. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri.
  2. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul.
  3. Bateţi albuşurile cu puţină sare.
  4. Amestecaţi brânza mascarpone cu gălbenuşurile.
  5. Incorporaţi albuşurile spumă în crema de mascarpone.
  6. Amestecaţi vinul Marsala cu cafeaua.
  7. Înmuiaţi pişcoturile în amestecul de vin cu cafea şi aranjaţi-le pe un platou.
  8. Alternaţi straturile de cremă de Mascarpone cu straturile de pişcoturi.
  9. Deasupra, mai puneţi un strat de cremă de mascarpone.
  10. Presăraţi cacao deasupra şi puneţi totul la frigider.
  11. Serviţi la o temperatură de 6-8 °C.

Timp de preparare tiramisu: 60 minute.







Această reţetă culinară a fost adăugată în:

3 comentarii: