duminică, 11 septembrie 2016

Reţetă friptură de miel în vin

Ingrediente pentru friptura de miel în vin:

  • 700 g pulpă de miel;
  • 1 ceşcuţă cu vin roşu.
Pentru marinată:
  • 3 căţei de usturoi;
  • 2 linguri cu muştar;
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie;
  • 2 linguriţe cu sos de soia;
  • 2 linguri cu ulei de măsline extra virgin.

Modul de preparare a fripturii de miel în vin:

  1. Într-un castron, frecaţi energic usturoiul zdrobit cu muştarul. Adăugaţi treptat zeama de lămâie, sosul de soia şi ulei de măsline extra virgin. Ungeţi bucata de carne cu marinata astfel obţinută şi lăsaţi-o la rece o oră.
  2. Aşezaţi bucata de carne într-o tavă stropită cu ulei, acoperiţi cu folie de aluminiu şi daţi la cuptor 30 de minute. Îndepărtaţi folia şi stropiţi cu vinul roşu. Mai lăsaţi la cuptor aproximativ două ore. Stropiţi din când în când cu apă călduţă şi sosul format în tavă. Serviţi friptura alături de legume coapte şi salată de ridichi.






Această postare a fost adăugată în:

2 comentarii: