joi, 29 octombrie 2015

Reţetă: Ciorbă de burtă (vită)
INGREDIENTE:
  • 900 g burtă de vită;
  • 4 litri supă de oase din vită;
  • 2 morcovi răzuiţi;
  • 4 căţei de usturoi;
  • 1 ceapă;
  • 2 ardei iuţi;
  • 4-5 linguri ulei;
  • 400 g smântână (20% grăsime);
  • 3 gălbenuşuri de ou;
  • 1 lingură făină de grâu;
  • sare, piper, oţet (după gust).





MOD DE PREPARARE:
  1. Pregătiţi mai întâi ingredientele enumerate mai sus, răzuiţi morcovii.
  2. Puneţi la fiert oasele de vită într-o oală cu 4 litri de apă rece, sare şi ceapă.
  3. Când supa de os este fiartă o strecuraţi în oala pregătită pentru ciorba de burtă.
  4. Opăriţi burta, o adăugaţi în supa de os de vită şi o puneţi la foc pentru aproximativ 30 minute (în funcţie de tipul de burtă folosit, timpul de fierbere se poate modifica; important este ca înainte de adăugarea liezonului burta să fie bine fiartă).
  5. Liezonul. Într-un vas combinaţi 200 g smântână cu o lingură de făină în care adăugaţi un polonic din supa care fierbe (să nu se facă cocoloaşe), amestecaţi bine.
  6. Turnaţi compoziţia (liezonul) în oala cu ciorba - după ce aţi verificat burta şi este bine fiartă - amestecaţi bine. Lăsaţi compoziţia la foc încă aproximativ 15 minute.
  7. Puneţi un vas la foc, adăugaţi uleiul şi îl lăsaţi să se înfierbânte apoi adăugaţi morcovul răzuit, amestecaţi şi îl lăsaţi până se sticleşte, adăugaţi usturoiul pisat, ardeiul iute şi amestecaţi până se omogenizează. Adăugaţi trei linguri de oţet, amestecaţi bine şi opriţi focul.





  8. Adăugaţi compoziţia obţinută la etapa 7 în oala cu ciorbă, amestecaţi bine şi lăsaţi ciorba în continuare pe foc până dă iar în clocot apoi opriţi focul.
  9. În alt vas combinaţi 200 g smântână cu gălbenuşurile de ou şi adăugaţi un polonic din ciorba fierbinte, omogenizaţi compoziţia.
  10. Turnaţi compoziţia de la etapa 9 în oala cu ciorba şi amestecaţi bine.
  11. Adăugaţi ardeiul iute, amestecaţi uşor... şi gata, poftă bună!
Timp de preparare: 50-60 minute.
Foto: viataromaneasca.net






Această postare a fost adăugată în:

Un comentariu: