luni, 24 februarie 2014

INGREDIENTE:
  • 4 pâinici tip baghetă;
  • 100 g caşcaval;
  • 125 g şuncă de Praga;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • pătrunjel;
  • unt.

MOD DE PREPARARE:
  1. Crestează fiecare pâinică pe lungime. Scoate cu grijă o parte din miez.
  2. Separat, amestecă şunca de Praga cu ceapa verde tăiată în rondele şi verdeaţa tocată fin. Adaugă caşcavalul ras şi umple pâinicile cu amestecul astfel obţinut.
  3. Aşază-le într-o tavă unsă cu unt şi ţine-le la cuptor, la foc mic, 5-10 minute. Sunt perfecte pentru un mic dejun consistent.





duminică, 23 februarie 2014

Reţetă paste cu sos de roşiiINGREDIENTE:
  • 2 pâinici rotunde;
  • 200 g paste tip penne;
  • 5 roşii cherry;
  • 1 lingură cu capere;
  • 1 ceapă;
  • 1 ceşcuţă cu sos de roşii;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 2 linguri cu ulei de măsline;
  • busuioc;
  • sare.

MOD DE PREPARARE:
  1. Pune pastele la fiert în apă cu sare. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul de măsline.
  2. Stinge cu sosul de roşii şi presară un praf de sare. Lasă să dea în 1-2 clocote, adaugă usturoiul zdrobit, roşiile tăiate în jumătăţi şi caperele.
  3. Lasă pe foc încă 2-3 minute. La final, aromatizează cu pătrunjel şi busuioc tocat. Serveşte pastele în pâinicile golite de miez.