duminică, 26 ianuarie 2014

  • Număr de porţii: 2.
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Complexitate: scăzută.
INGREDIENTE:
    Reţetă budincă de dovlecei
  • 400 g dovlecei;
  • 200 g brânză de vaci;
  • 100 ml lapte;
  • 20 g unt;
  • 2 ouă;
  • 20 g făină;
  • 5 g pesmet;
  • 1 lingură cu pătrunjel tocat;
  • 1 lingură cu ardei gras tocat;
  • sare.

MOD DE PREPARARE:
  1. Fierbe laptele la foc mic. După ce a dat în primul clocot, adaugă făina dizolvată în puţină apă rece şi amestecă ener­gic până se îngroaşă.
  2. Lasă-l să se răcorească, apoi încorporează ouăle bătute cu un praf de sare, brânza, pătrunjelul, ardeiul gras şi dovlecelul tăiat cubuleţe şi opărit separat în apă cu sare.
  3. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în forme unse cu unt şi tapetate cu pesmet. Coace la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Ştiai?
Dovleceii sunt o adevărată sursă de vitamine, iar studiile au arătat că banala legumă contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge, fiind mai eficientă decât un medicament hipoglicemiant.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu