miercuri, 25 septembrie 2013

Reţete culinare - Ştrudel de mereIngrediente:
  • 500 g mere
  • 240 g făină
  • 80 g unt
  • 100 g nuci
  • 100 g stafide
  • 10 g scorţişoară
  • 6 tablete de zaharină

Mod de preparare:
Cerne făina într-un castron. Fă în mijloc o adâncitură şi pune untul. Toarnă treptat apă cât cuprinde şi frământă până ce obţii un aluat legat.

Separat, curăţă merele şi dă-le pe răzătoarea mare. Căleşte-le cu tabletele de zaharină şi scorţişoară. Lasă-le să se răcească, apoi adaugă stafidele şi nuca tocată.

Întinde din aluat două foi potrivit de groase. Pune compoziţia de mere şi rulează. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lasă-le la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

Pudrează cu zahăr, dar nu foarte mult.







Această postare a fost adăugată în:

Un comentariu: