duminică, 29 septembrie 2013

INGREDIENTE:
    Reţete culinare - Ciorbă de perişoare
  • 500 g carne tocată (vită sau curcan)
  • 300 g piept de vită
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 lămâie
  • 2 linguri cu orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei
  • verdeaţă

MOD DE PREPARARE:

• Număr de porţii: 8
• Timp de preparare: 90 min.
• Complexitate: scăzută.

Înăbuşă o ceapă tocată în puţin ulei. Adaugă 3,5 l de apă clocotită, un praf de sare, pieptul de vită şi rondele de morcov şi pătrunjel şi lasă-le să fiarbă acoperit. Ia spuma des.

Amestecă tocătura cu orezul, cealaltă ceapă tocată mărunt şi oul, potriveşte de sare şi piper. Cu palmele ude, formează perişoare.

Când pieptul e fiert, pune perişoarele (ai grijă să nu clocotească ciorba). Când perişoarele au fiert, adaugă zeama de lămâie, verdeaţa tocată mărunt şi stinge.







Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu