sâmbătă, 28 septembrie 2013

Reţete culinare - Budincă de griş cu fructeINGREDIENTE:
  • fructe de pădure
  • 300 g griş
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 250 g sirop de fructe
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Separă albuşurile de gălbenuşuri, iar laptele, pune-l la fiert cu un praf de sare.

În timp ce fierbe laptele, toarnă în ploaie grişul cernut, amestecând continuu. Înainte de a opri focul, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, apoi lasă să se răcească.

Adaugă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia astfel obţinută, toarn-oîn forme unse cu unt şi tapetate cu pesmet.

Coace preparatul 30 de minute. După ce s-a răcit, aşază deasupra fructele de pădure trase în unt.







Această postare a fost adăugată în:

Un comentariu: