sâmbătă, 9 martie 2013

• Număr de porţii: 2
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: redusă.

Ingrediente:
  • 400 g cartofi
  • 2 ouă
  • 50 g smântână
  • 20 g unt
  • sare

Mod de preparare:
Reţetă culinară: cartofi franţuzeştiSpală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, curăţă-i de coajă şi taie-i în felii potrivit de groase. Separat, fierbe ouăle tari (aproximativ zece minute). Lasă-le câteva minute în apă rece, curăţă-le şi taie-le în felii. Unge un vas termorezistent cu unt şi aşază, în straturi, felii de cartofi şi ouă, ultimul strat fiind de cartofi. Toarnă smântână şi lasă la cuptor 20-30 de minute. La servire, peste cartofi poţi presăra puţin caşcaval ras.
Sugestie:
Oregano, cuişoarele, nucşoara şi cimbrul măresc de opt ori efectul insulinei - aşadar, foloseşte-le cu încredere, cu deosebire în preparatele din cartofi!






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu