luni, 4 martie 2013


• Număr de porţii: 20
• Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:
  • 2 conserve de caise (850 ml fiecare)
  • 1 lămâie
  • 250 g unt moale
  • 175 g zahăr
  • 1 vârf de sare
  • 5 ouă
  • 375 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de zahăr pudră pentru presărat

Mod de preparare:
    Reţetă culinară: prăjitură la tavă
  1. Scurgeţi caisele într-o strecurătoare, colectaţi sucul într-un castron şi puneţi-l deoparte. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte, uscaţi-o apoi cu un şervet de bucătărie şi radeţi-i coaja. încingeţi cuptorul la 180°C.
  2. Pentru aluat, amestecaţi într-un castron untul, zahărul, precum şi 1 vârf de sare şi bateţi cu mixerul până când totul devine un aluat omogen, încorporaţi ouăle unul câte unul, apoi adăugaţi coaja rasă de lămâie. Amestecaţi făina cu praful de copt şi, împreună cu laptele, încorporaţi în aluat. Întindeţi jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă unsă în prealabil cu grăsime sau tapetată cu hârtie pentru copt, aşezaţi caisele cu partea tăiată în jos şi presaţi-le uşor în aluat. După aceea, întindeţi şi restul aluatului.
  3. Coaceţi prăjitura cu fructe cca. 45 de minute. Scoateţi-o apoi din cuptor şi însiropaţi-o cu sucul colectat mai înainte pe care l-aţi pus deoparte. Lăsaţi prăjitura să se răcorească pe un fund de bucătărie, apoi presăraţi-o cu zahăr pudră şi tăiaţi-o bucăţi, mai mici sau mai mari, pătrate sau romburi, după cum doriti.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu