sâmbătă, 20 octombrie 2012

Reţetă culinară: Supă-cremă de conopidă
• Număr de porţii: 8
• Timp de preparare: 60 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 1 conopidă
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac mic
  • 2-3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • o nucă de unt
  • 200 g iaurt
  • busuioc uscat
  • busuioc verde
  • sare

Mod de preparare:
Spală şi desfă conopida în bucheţele. Curăţă rădăcinoasele şi taie-le bucăţi. Pune totul la fiert în 2-3 l de apă, cu o linguriţă rasă cu sare. Lasă la foc mic acoperit, până ce legumele sunt fierte. Scoate legumele şi lasă-le să se răcorească.

Zdrobeşte legumele în blender. Adaugă la final untul şi iaurtul. Adaugă din zeama în care au fiert până ce supa-cremă capătă consistenţa dorită. Dă-o într-un clocot. Adaugă un praf de busuioc uscat, stinge focul şi lasă acoperit cinci minute. Serveşte cu o frunză de busuioc verde deasupra şi, eventual, crutoane.
Ştiai?
Supele sunt ideale în dietă, au puţine calorii şi aduc uşor senzaţia de saţietate. Consumând o supă la începutul mesei, vei fi tentată să mănânci mai puţin din felul doi.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu